توضیحاتی که در ارتباط با تلویزیون های آنالوگ,تلوزیون های LED یا LCD, مانیتورهای LED, LCD یا دستگاه های کپی و پرینتر و ... برای شما قرار دادیم تنها توضیحاتی کوچک برای آشنایی شما با این موضوعات و
بهتر قرارگرفتن در این مسیر می باشد و این مطالب در برابر مطالبی که شما از لحاظ تجربی و عملی در کارگاه های آموزشی تدریس میسود بسیار متفاوت است.به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم اگر علاقمند به
فراگیری این رشتعه ها هستید میتوانید در کلاسهای آموزش تعمیرات LCD و یا آموزش تعمیرات کپی ثبت نام کنید و به دنبال آموزش در این کلاسها به صورت تئوری
و عملی به یک متخصص در زمینه مورد علاقه خود تبدیل شوید.
تلویزیون های ال سی دی جز جدید ترین تلویزیون های بازار هستند و سیستم پیچیده تری نسبت به تلویزیون های CRT دارند تلویزیون های LCD دارای سیستم مانند یک کامپیوتر هستند و دارای یک پردازنده قوی هستند که اکثر اعمال پردازش تصویر را بر عهده دارد .تلویزیون های ال سی دی دارای مدارات بسیار ریز بوده و تعمیرات آن به تخصص و دانش بالای نیازدارد.
اساس نمایشگرهای کریستال مایع
هر نمایشگر LCD از سه قسمت اصلی تشکیل شده است که
عبارتند از:
سلول کریستال
مایع،الکترودهای هادی و پلاریزه کننده .در انتخاب و ساخت LCD به مولفه هایی مانند
زمان پاسخ دهی ،وضوح و کنتراست توجه می شود.نمایشگرهای کریستال مایع مولد نور
نیستند و نیاز به منبع خارجی دارند.این منبع نور لامپ
فلورسنت،LED و
امثال آن می تواند باشد.
تکنولوژیLCD(ال سی دی Liquid Crystal Display)
انواع مختلفی از این نمایشگرها ساخته شده اند.در نوع قدیمی از این نمایشگرها ماتریسی از کریستال هی واقعی در کنار هم قرار می گیرند و ولتاژ اعمالی با تغییر پلاریزاسیون این کریستال ها تصویر را به وجود می آورد. به این نمایشگرها passiv LCD گفته می شود.در نوع جدیدتر ،در هر سلول LCD یک ترانزیستور لایه نازک به کار برده می شود.چون ترانزیستور عنصری فعال است به این نوع نمایشگرها Activ Matrix TFT LCD Screen گفته می شود.
تعمیر تلویزیون
دستگاه های تلویزیون مجموعه از مدارات الکترونیک است.هر یک از این مدارات به طور مجزا و ظیفه ی خاصی را بر عهده داشته و مجموع آنها ،وظیفه دریافت و پخش صدا و تصویر را انجام می دهد.هر مدار الکترونیک از قطعات الکترونیک ساخته می شود.این قطعات الکترونیکی با ولتاژ مستقیم تغذیه شده و عمل خاصی را بر روی سیگنال انجام می دهند.قطعات الکترونیکی در تلویزیون های مختلف با ظاهر و شکلی متفاوت به کار گرفته می شوند .در سیستم های جدید الکترونیکی از قطعات ریز و مینیاتوری یا SMD استفاده می شود و حجم مدارت کاهش قابل ملاحضه ای یافته است.قطعات الکترونیکی برروی صفحه مسی به نام مدار چاپی سوار می شوند.مدارت مختلف که وظیفه خاصی را انجام می دهند بر روی یک مدار چاپی مجزا نصب می شوند.
بنابراین هر دستگاه الکترونیکی مرکب از چندین مدار چاپی مجزا می باشد.به هریک از این مدارت برد گفته می شود.هر برد قسمتی از عملیات پرادازش صدا و تصویر را بر عهده دارد.برد ها به کمک سیم یا به کمک سوکت بر روی مدار چاپی بزرگتر به نام شاسی مادر یا مادر بورد قرار می گیرند.برخی از مدارات به طور مستقیم بر روی شاسی مادر قرار می گیرند.با تکامل قطعات و مدارات الکترونیکی ،حجم مدارات کوچک و مصرف توان آنها کمتر شده است.
به این ترتیب،تعداد برد ها کمتر شده و تمام قطعات بر روی شاسی مادر قرار می گیرند.به طوری که امروزه تلویزیون های تک چیپ ساخته می شوند که تقریبا تمام قطعات و مدارات فقط در داخل یک آی سی قرار می گیرند.در تلویزیون های قدیمی معمولا از صفحه نمایش crt استفاده می شد.استفاده از این نوع نمایشگر ،سبب اضافه شدن مدارات اصلاح کننده نظیر است وست،همگرایی،مغناطیس زدا و امثال آن می باشد.به مرور زمان شکل و نحوهی استفاده از این مدارات تغییر پیدا کرده و باعث امثال آن می شود.به مرور زمان شکل و نحوه ی استفاده از این مدارات تغییر پیدا کرده و باعث کوچک شدن حجم قطعات و مدارات شده است.
انواع تلویزیون و راه های تعمیر LED , LCD
تلویزیون های قدیمی به صورت تک رنگ ساخته می شدند .با ساخت تلویزیون های رنگی ،استفاده از تلویزیون های سیاه و سفید محدود به سیستم های حفاظتی شده است.از نظر نوع قطعات به کار رفته،تلویزیون ها را به چند دسته می توان تقسیم کرد:
1.تلویزیون های لامپی : در این تلویزیون ها از لامپ های خالا به عنوان تقویت کننده یکسوساز،آشکار ساز و نمایشگر استفاده می شود.
2.تلویزیون های هیبرید:تلویزیون های مرکب از قطعات نیمه هادی و لامپ خلا هستند و حد وسط تلویزیون های لامپی و ترانزیستوری محسوب می شوند
3.تلویزیون های ترانزیستوری: در این تلویزیون ها از قطعات نیمه هادی مثل دیود و ترانزیستور برای آشکار سازی ،یکسوسازی و تقویت سیگنال های صدا و تصویر استفاده می شود.نمایشگر این تلویزیون ها از نوع لامپی است.تعمیر تلویزیون های ترانزیستوری در منزل .
4.تلویزیون با مدارات مجتمع(IC): با تکامل تکنولوژی الکترونیک و امکان ساخت مدارات و قطعات الکترونیک در داخل یک بسته به نام آی سی ،تلویزیون ها کوچک و کم مصرف شدند.نمایشگر این نوع تلویزیون از نوع لامپی هستند.
5.تلویزیون های با مدارارت حافظه و ریزپردارنده: با ساخت آی سی های برنامه پذیر و هوشمند،حجم و مصرف به شدت کاهش یافته و امکانات جانبی زیادی به تلویزیون اضافه شد.نمایشگر این نوع تلویزیون ها از نوع لامپی هستند.
6.تلویزیون
های با نمایشگرهای غیر CRT: با اضافه شدن میکرو کنترولر و مدارات دیجیتال به
تلویزیون و تکامل نمایشگر ها،به مرور زمان نمایشگرهای پلاسما ،LCD و پروجکشن در
تلویزیون به کار گرفته شدند.
از نظر نحوه پردازش و مرور تصویر،تلویزیون ها را
به دو دسته دیجیتال و آنالوگ تقسیم بندی می کنند.لازم به ذکر است تلویزیون
دیجیتال که در سیستم های ماهواره ای و کابلی برای ارسال و دریافت تصویر استفاده
می شود،با مفهوم دیجیتالی که در مدارات گیرنده قدیمی و آنالوگ استفاده می شود
متفاوت است.
نمایشگرهای کریستال مایع LCD
نمایشگرهای LCD با توجه به قیمت،ابعاد و کیفیت از رایجترین نمایشگرهای موجود هستند.
مزاياي
Ultra HD
وضوح بالاي حيرت انگيز، اصليترين مشخصه کيفي تلويزيونهاي Ultra HD
است که آنها را نسبت به خيل ديگر محصولات متمايز ميکند. Ultra HDها از وضوحي
چهار برابر تلويزيونهاي فعلي Full HD و بلو-ريها برخوردارند و تصاوير را در
ابعاد 2160*3840پيکسل به نمايش ميگذارند. کيفيت اين تصاوير باورنکردنيست. سطح
جزئيات آنها را نمي توان به هيچ وجه با هيچ يک از فناوريهاي ديگر مقايسه کرد و
به نظر ميرسد به زودي، روزي ميرسد که شگفت زده خواهيم شد چگونه تاکنون بدون
وضوح 4kزندگي ميکردهايم.
بلو-ريهاي Ultra HD
نحوه ذخيره کردن محتوياتي با اين وضوح بالا در قالب فيزيکي، هر کسي را شگفتزده ميکند اما بالاخره ما موفق به يافتن يک راه حل شديم: ديسکهاي بلو-ري سه لايهاي با صد گيگابايت فضاي ذخيرهسازي براي دادهها. در مقايسه، ديسکهاي بلو-ري فعلي تنها 25 گيگابايت فضا براي ذخيرهسازي دادهها در اختيار کاربر ميگذارند. مطمئناً در حال حاضر هم ميتوانيد فيلمهايي با وضوح Ultra HD بر روي ديسکهاي بلو-ري بيابيد اما داشتن يک فيلم که از پايه Ultra HD ساخته شده است، آن هم بر روي يک ديسک، تجربه متمايزي محسوب ميشود.
افزايش مقياس تصاوير به Ultra HD
با آنکه منتظر راهيابي ديسکهاي جديد بلو-ري به قفسههاي فروشگاهها و سوپر مارکتها هستيم، ميتوانيد از استاندارد افزايش مقياس تصاوير به Ultra HD براي تطابق دادن وضوح محتويات کانالهاي تلويزيوني، بلو-ري ها، ديويديها و حتي ويدئوهاي يوتيوب با صفحهنمايشهاي Ultra HD از آنها لذت ببريد. با وجود روشهاي خلاقانه و هوشمند براي ايجاد پيکسلهاي جديد، فناوري افزايش مقياس تصاوير، دورنمايي زيبا از نحوه به نمايش در آمدن محتويات Ultra HD واقعي بر روي تلويزيون شما ارائه ميدهد.
تماشاي
تلويزيون و ويدئوهاي آنلاين با وضوح Ultra HD
دوست داريد بازيهاي جام جهاني 2014 را با وضوح Ultra HD تجربه کرده و از آنها لذت ببريد؟ BBC و Sky پيشتر با موفقيت پخش زنده مسابقات ورزشي را با وضوح Ultra HD آزمودهاند و گزارشها خبر ميدهند که نتفليکس هم در سال 2014 به ارائهدهندگان محتواي Ultra HD اضافه خواهد شد. با توجه به قسمتهاي Ultra HD ضبط شده از سريال Breaking Bad، ميتوان به فرجام خوب اين کار اميدوار بود.
آشنایی با کپی و فتوکپی و تعمیرات فتوکپی
دستگاه فتوکپی دستگاهی است که از سند و یا تصاویر بصری بر روی کاغذ کپی تهیه میکند. اکثر ماشینهای فتوکپی امروزی از روش الکتروفتوگرافی استفاده میکنند.فتوکپی به طور گسترده در تجارت، دولت و تحصیل استفاده میشود.
یکی از تخصصی ترین تعمیرات تجهیزات اداری که شغلی پردرآمد می باشد تعمیرات تخصصی انواع دستگاههای فتوکپی می باشد که با توجه به پیشرفت تکنولوژی در سالهای اخیر و ورود دستگاههای جدید به بازار و کمبود تکنسین متخصص در زمینه تعمیرات دستگاههای جدید فتوکپی باعث شده تا تعمیرات فتوکپی به یکی از شغلهای پر درآمد این روز ها تبدیل شده است.
دستگاه فتوکپی
یکی از مهم ترین ماشین های اداری دستگاه فتوکپی است. در بسیاری از مواقع تهیه یک رونوشت و یا کپی از یک سند برای ما بسیار مهم و ضروری است. شاید با واژه کپی برابر اصل است برخورد داشته اید شاید
این واژه بهتر بتواند به نقش و اهمیت دستگاه فتوکپی اشاره نماید. دستگاهی که از اسناد یک تصویر دقیقاً مشابه آنها تهیه نماید را دستگاه فتوکپی می نامند. برای شناخت هرچه بیشتر دستگاه فتوکپی باید بدانیم
فتوکپی به چه چیزی اطلاق می گردد.
کلمه فتو (Photo) به معنای عکس ، نما یا تصویر است و کلمه کپی (Copy) نیز به معنی رونوشت ، روگرفت و تکثیر است . بنابراین فتوکپیعبارت است از رونوشت، روگرفت و نسخه چاپی از یک سند می باشد. سند
نیز به نوشته و یا تصویری اطلاق می گردد که می خواهیم از آن یک رونوشت تهیه نمایم که به آن ارژینال نیز می گویند.
دستگاه کپی از مجموعه سیستم های مکانیکی و الکترونیکی ساخته شده است که انرژی مصرفی آن از نوع الکتریکی است. برای کپی گرفتن به وسیله دستگاه فتوکپی باید مد را روی اسکن قرار داده و بعد از
استارت آن تصویر سند بر روی کاغذ سفید از دستگاه خارج می گردد.
آشنایی با اساس کار دستگاه فتوکپی جهت تعمیرات فتوکپی
یکی از بزرگترین روشهای نسخهبرداری، فتوکپی است که اساس فرایند فتوکپی بهطور خلاصه در مراحل زیر آمده است، همچنین این مطلب می تواند نکاتی در مورد آموزش تعمیرات فتوکپی ارائه دهد.
1- ابتدا روی غلتک نواری یا استوانهای درام (Drum) یک بار الکتریسیته یکنواخت ساکن قرار دارد که ولتاژ بین دو سر آن معمولا 700-600 ولت میباشد. سطح غلتک با هادی نوری پوشیده شده است. در گذشته هادی نوری با روکش سلنیوم پوشیده شده بود که با بار مثبت شارژ میشد. اما بهدلیل سمی بودن آن، امروزه از هادیهای نوری آلی با بار منفی استفاده میشود.
2- در دستگاه کپی از نور استفاده میشود و به این خاطر است که به آن دستگاه فتوکپی میگویند (کپی با استفاده از نور=photocopy ). بنابراین باریکه نور شدیدی از کاغذی که روی شیشه دستگاه کپی قرار داده شده است عبور میکند. قسمتهای سفید کاغذ نور را منعکس کرده و هنگامی که نور منعکس شده به سطح درام برخورد میکند آن قسمت سطح باردار درام خنثی میشود. نواحی تیره سطح کاغذ (مانند متن و تصاویر) نور را منعکس نمیکنند (جذب میکنند) و در نتیجه نواحی با بار منفی روی درام باقی میماند.
3- درون دستگاه فتوکپی پودر سیاه رنگ بسیار ظریفی به نام تونر موجود است. پودر تیره تونر که با بار مثبت شارژ شدهاند به بارهای منفی که روی درام باقی ماندهاند میچسبند (بارهای غیرهمنام یکدیگر را جذب میکنند). در واقع درام میتواند بهصورت انتخابی شارژ شود. در نتیجه فقط قسمتهایی از آن تونر را جذب میکند. جایی که کاغذ اصلی سیاه است روی درام الکتریسیته ساکن ایجاد میکند اما جایی که سفید است ایجاد نمیکند و یك تصویر از مدرك روی آن شكل میگیرد.
4- سطح کاغذ با الکتریسیته ساکن منفی شارژ میشود و تونر باردار مثبت از سطح درام به سطح کاغذ جذب میشود. تونر به دما حساس است و در نتیجه هنگامی که ذرات نرم تونر از درام جدا و جذب کاغذ میشوند با استفاده از گرما به سطح کاغذ میچسبند و به این ترتیب یک کپی ایجاد میشود.در مرحله آخر، هادی نوری باید پاک شده و برای کپی بعدی آماده شود. این عمل بهطور عادی بهوسیله در معرض نور قرار دادن آن و خروج بارهای الکتریکی باقیمانده و نیز حذف تونرهای اضافی بهوسیله یک تیغه،انجام میشود.